Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi XIII: Lo viking es nharrut

Per anar afrontar los Vikings de Widnes aqueste dimenge, los Dracs avián degut un còp de mai posar dins las resèrvas. En debuta de setmana, se confirmèt que la sason del segonda linha Anderson èra acabada. Se pausa la question tornar siá de faire montar joves de l’esquipa resèrva, siá de prene l’opcion joquèr medical. A la pausa, los sang e aur èran menats 14-12.
 
A la represa, lo menaire de jòc Scòtt Dureau, al bòrd de l’estavaniment, daissava sos collègas que, çaquela, passavan tres còps la defensa anglesa a l’ora de jòc. Mas los Vikings amb paciéncia e metòde tornèron faire lo retard e egalizèron sus una penalitat a doas minutas del tèrme a 32 pertot. Morgan Escarré, autor de tres ensags, ensajèt lo tombat, mas la pauma se refusèt a passar entre los pals.
 
Atal, los Dracs daissan un còp de mai en punt en rota cò d’una equipa de la segonda part del classament: domatge.
 
Dissabte, los Catalans reçaupràn a Brutús la formacion de HullFC. Se caldrà pas mancar.
 
Las competicions de joves s’acabaràn dimenge a Toluges amb las finalas dels campionats dels minimes e dels cadets.
 
En minimes, dissabte a Sant Estève, calguèt lo règlament (al nombre d’ensags) per desseparar l’esquipa locala proclamada victoriosa dels minimes de l’Ostal dels Joves de Carcassona: 30 a 30, 6 ensags a 5.
 
En Australia, ont los lapinons, es a dire los Rabbitohs de Sydney, an pres lo cap del classament del campionat. Aqueste dimècres 5 a Sydney se tendrà la primièra confrontacion dels Estats d’Origina entre lo Queensland e Nòva Galas del Sud.
 
 
 
 
Alan Roch

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Alan Roch Carcassona
1.

Lo State of Origines se poirà seguir en dirècte sus BeinSport :
aqueste dimècres 5/06 a 11h55 sus beIN SPORT 2

Redifusions : 
lo ser a 22h45 beIN SPORT 1

e dissabte 8 de junh 13h beIN SPORT 1

De pas mancar : çò que se fa melhor a XIII !

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article