Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’occitan en primièra pagina: los calandrons de Carcassona menan un jornal de classa

| Calandreta de Ciutat
Ongan, los calandrons de la classa de CM1-CM2 de la Calandreta Puègmarin de Carcassona menan un projècte de jornal de classa. Aquel jornal, qu’es difusat per e-mail, recampa las actualitats de la classa (sortidas, rescontres, activitats de classa…), los projèctes en cors, e en particular lo projècte “environament”, una rubrica internacionala que fa la part bèla a la correspondéncia que tenon los mainatges amb un collègi de Kolda en Senegal o encara d’entrevistas…
 
Dos numèros son ja sortits (vesètz-los dins los documents çai jonches) e un tresen es a l’elaboracion. Aquel jornal que s’apèla L’occitan en primièra pagina! [L’occitan a la una!] es gratuit. A per foncion d’èsser legit e de faire existir l’escrit occitan sus lo ret mai larg possible. La lenga se parla de segur a la Calandreta de Carcassona mas s’escriu tanben! Bonas lecturas!
 
 
 
 
Joan-Francés Albèrt





fffff  fffff
 Jornalet a l’escòla
 
Jornalet a una seccion especifica sus l’escòla occitana. Nos agradariá fòrça que las escòlas, que sián de Calandretas o d’escòlas bilingüas, poguèsson emplenar elas meteissas aquesta seccion amb de nòvas, e que los quites escolans las poguèsson redigir en explicar los faches que fan l’actualitat dins cada escòla: una excursion culturala, la vesita d’una personalitat, una fèsta populara amb los parents, una competicion esportiva, etcetèra. Evidentament, las fotografias, los enregistraments o los imatges de vidèo seràn tras que benvenguts, se n’i a.
 
Se cada escòla nos manda quatre o cinc notícias per an serem plan contents e satisfaches. Pensam que pòt èsser un bon ponch d’amassada per la comunautat educativa occitana, una iniciativa interessanta pels escolans e un esplech de socializacion lingüistica per las familhas dels escolans.
 
Esperam de poder comptar amb lo vòstre sosten, e esperam que Jornalet serà una aisina utila per las escòlas occitanas. Mandatz-nos las vòstras nòvas a info@jor…
 
     

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Víctor Capdet Vilanova i la Geltrú. Catalonha
2.

Felicitats als pichons e a totes los que fan possible aquela iniciativa. Sètz una esperança e una illusion per lo vòstre pòble.

  • 3
  • 0
Pascau
1.

Viva la pedagogia de projècte!

Com ac disè sèi pas quau pedagòg, que cau remplaçar la disciplina de casèrna per ua disciplina de chantièr!

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article