Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Ofensiva curda contra los jihadistas per reconquistar Mossol

Los soldats del Curdistan meridional luchan amb lo sosten de l’aviacion estatsunidenca

Las tropas curdas del nòrd d’Iraq an començat una contraofensiva per recuperar lo contraròtle de divèrsas vilas que son ara en mans de l’Estat Islamic, mai que mai la capitala del Curdistan meridional, Mossol. Segon las informacions qu’an publicadas los mèdias internacionals, los curds an capitat a far recular los jihadistas en qualques territòris amb lo sosten dels bombardaments de l’aviacion estatsunidenca.
 
Lo general curd Abd Ar Rahman Kurini assegurèt dimenge passat que i auriá un progrès significatiu dins las oras venentas e que recuperarián lo contraròtle de la restanca de Mossol. Aquela restanca se tròba a un vintenat de quilomètres de la vila curda de Dahuk e es una de las resèrvas d’aiga mai importantas d’Iraq. Se compta qu’a una capacitat de qualques milions de mètres cubics.
 
La contraofensiva curda s’es iniciada just après que s’es sauput que los jihadistas de l’Estat Islamic assassinèron mai de quatre cents iaziditas en Iraq e aperaquí sèt cents membres de clans sirians.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

N. Eynaud Lo Martegue
3.

#2 Ges d'informacion sus lo posicionament oficiau dau PKK qu'es probablament complèx car, d'un caire, es a mandar de combatents per participar a la defensa dei regions curdas d'Iraq e de Siria e, d'autre caire, un dei partits curds d'Iraq es un aliat de Turquia...

  • 3
  • 0
Òlo Pujòlo
2.

Quauqu'un sap eth posicionament deth PKK?

  • 3
  • 0
Gerard Joan Barceló Pèiralata
1.

Benlèu una escasença istorica per l'independéncia de Curdistan...

  • 4
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article