Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Israèl a interceptat en d’aigas internacionalas un dels vaissèls de la Flòta de la Libertat qu’anava a Gaza

Lo vaissèl Marianne foguèt menat al pòrt d’Ashdòd

De fòrças navalas de l’armada israeliana abordèron ièr de nuèch un dels vaissèls que fan partida de la tresena Flòta de la Libertat, que vòl trencar lo blocatge impausat per Israèl a la Lista de Gaza dempuèi uèch ans. Se tracta del vaissèl Marianne, interceptat en d’aigas internacionalas quand se dirigissiá cap a Gaza al costat dels vaissèls Juliano II, Rachel e Vittorio. Segon un comunicat de l’armada israeliana, “après agotar totes los canals diplomatics, lo govèrn israelian a ordenat a l’armada de redirigir un vaissèl per evitar que trenque lo blocatge naval de la Lista de Gaza”.
 
Lo Marianne, amb lo deputat araboisraelian Bassel Ghattas, l’èx-president tunisian Al Munsif Al Marzuqi e l’eurodeputada Ana Miranda a bòrd, lo menèron al pòrt d’Ashdòd.
 
Dins lo meteis comunicat se rapòrta qu’“a pas calgut emplegar la fòrça” e que l’abordatge s’es fach “sens incidents”.
 
Los vaissèls de la tresena Flòta de la Libertat vòlon arribar a la Lista de Gaza per i portar d’ajuda umanitària e “trencar lo blocatge d’Israèl” als palestinians. L’iniciativa, qu’amassa d’activistas de qualques estats, s’inspira d’una precedenta Flòta de la Libertat qu’en 2010 foguèt abordada en nauta mar per l’armada d’Israèl.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

Donar la libertat, sèm totes d'acòrdi. Ara s'es per la daissar entre las mans del Hamàs...

  • 2
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article