Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La primièra Avenguda Jimi Hendrix del Mond es en Catalonha Nòrd

Lo vilatge rosselhonés de Paçà aurà tanben de carrièras en nom de Jordi Barre, Pascal Comelade e Lluís Llach

La petita comuna nòrd-catalana de Paçà es estada ongan dins l’actualitat per la volontat de son cònsol, Patrick Bellegarde, de consagrar una nòva avenguda del vilatge al legendari guitarrista estatsunidenc Jimi Hendrix (1942-1970). S’inaugurèt dijòus passat oficialament amb la preséncia de la pichona sòrre del musician, Janie Hendrix, responsabla del desvolopament de l’entrepresa Jimi Hendrix Experience.
 
Bellegarde se declara un afeccionat d’Hendrix e aguèt idèa de li consagrar una avenguda dins una urbanizacion en fasa d’acabament. Dins la meteissa zòna, lo govèrn municipal a previst de nomemar las autras carrièras amb de noms de musicians e cantaires catalans coma Jordi Barre, Lluís Llach e Pascal Comelade, qu’aqueste darrièr tanben participèt a l’inauguracion.
 
Dins una entrevista a France Bleu Roussillon, Bellegarde disiá qu’aviá pres aquela decision “per sortir un pauc de la normalitat e perque pòt èsser bon per Paçà”.  “I a lo Canigó just darrièr la placa, aquò es fabulós! Es una montanha sagrada, un dels simbòls de la catalanitat… Establir una associacion entre qualqu’un qu’èra una estela fugaça de la musica e aquel païsatge tròbi qu’es bon”, çò precisèt.
 
Dins aquela meteissa entrevista, lo cònsol de Paçà comentava que se plaçariá tanben una estela amb l’efígia del musician e que la nòva avenguda auriá pas de numèro 27, qu’es l’edat que Jimi Hendrix aviá quand moriguèt en 1970.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

Òsca pels noms de cantaires per las carrièras! I a tròp de noms d'assassins e d'escanaires de tota mena sus de polidas avengudas. A Ribesaltes, lo collègi "Les Pins" passèt a se sonar "Joseph Joffre" quand començava d'èsser de notorietat publica que mandava morir de milierats d'òmes per pas res. E darrièrament s'es sauput qu'amai d'aquò se descargava de son incompeténcia militara suls regiments provençals en s'apiéjant sus los prejutjats mai rancis (Veire Jean-Yves LE NAOUR sul sicut, qu'amai revela lo comportament coard de Foch).

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article