Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Dètz combinasons de claus, utilas e pas pro conegudas, per Mac e Windows

Lo clavièr de l’ordenador amaga una seguida d’opcions e de combinasons de claus e de clics de mirga. N’i a fòrça de simplas que son ja plan conegudas, coma metre las letras en gras o en italic, copiar e empegar de tèxtes o desfar una accion. Mas i a d’autras combinasons fòrça mens conegudas.
 
Lo portal de trucs e de conselhs informatics Household Hacker a prepausat dètz combinasons de claus utilas, tant pels usatgièrs del sistèma operatiu Windows de Microsoft coma pel Macintosh d’Apple, amb de vidèos compreses.
 
I podètz descobrir lo biais de crear instantanèament un dorsièr amb de fichièrs preseleccionats, d’abaissar o aumentar amb fòrça mai de precision lo volum e la luminositat de l’ordenador, de forçar la sortida de programas que respondon pas, etc.
 
 
Combinasons de claus per Windows:
 

 
 
Combinasons de claus per Mac:
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Joan Francés Blanc Liyon
2.

La mai granda part de las acorchas de clavièr (F1, F10...) venon de la proposicion "Common User Access" facha per IBM a la mitat de las annadas 1980, e adoptada per Microsoft.

  • 1
  • 0
Pirolet
1.

E òc, pòt èsser plan util, mas la vida es tròp corta per passar tròp de temps sus aquò.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article