Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaArmanhacSavés

Un concèrt per finançar un viatge escolar a Nòva York amb la tòca de filmar los emigrats gascons

Los liceans de l’Isla de Baish seràn sostenguts per l’associacion Carnaval Gascon e los musicians Manu Isopet e Alidé Sans

Un grop de liceans de l’Isla de Baish (Savés) vòlon anar a Nòva York per conéisser e filmar los gascons emigrats als Estats Units, e per finançar lor viatge organizaràn un concèrt lo 20 de mai que ven
Un grop de liceans de l’Isla de Baish (Savés) vòlon anar a Nòva York per conéisser e filmar los gascons emigrats als Estats Units, e per finançar lor viatge organizaràn un concèrt lo 20 de mai que ven
Un grop de liceans de l’Isla de Baish (Savés) vòlon anar a Nòva York per conéisser e filmar los gascons emigrats als Estats Units, e per finançar lor viatge organizaràn un concèrt lo 20 de mai que ven amb Manu Isopet e Alidé Sans, çò rapòrta La Dépêche, que publica tanben la nòva en occitan gràcias a l’iniciativa dels liceans.
 
S’agís dels escolans de la classa de 1a L2 occitan del licèu J. Saverne, e pel concèrt los sostendrà l’associacion Carnaval Gascon.
 
Rendètz-vos lo dissabte 20 de mai de 2017 a partir de 21h a la sala polivalenta de l’Isla de Baish.









 
fffff fffff
 Jornalet a una seccion especifica sus l’escòla occitana. Nos agradariá fòrça que las escòlas, que sián de Calandretas o d’escòlas bilingüas, poguèsson emplenar elas meteissas aquesta seccion amb de nòvas, e que los quites escolans las poguèsson redigir en explicar los faches que fan l’actualitat dins cada escòla: una excursion culturala, la vesita d’una personalitat, una fèsta populara amb los parents, una competicion esportiva, etcetèra. Evidentament, las fotografias, los enregistraments o los imatges de vidèo seràn tras que benvenguts, se n’i a.
 
Se cada escòla nos manda quatre o cinc nòvas per an serem plan contents e satisfaches. Pensam que pòt èsser un bon ponch d’amassada per la comunautat educativa occitana, una iniciativa interessanta pels escolans e un esplech de socializacion lingüistica per las familhas dels escolans.
 
Esperam de poder comptar amb lo vòstre sosten, e esperam que Jornalet serà una aisina utila per las escòlas occitanas. Mandatz-nos las vòstras nòvas a info@jor…
 
   
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
2.

Enfin un viatge als Estats Units intelligent!

  • 5
  • 0
francesc palma
1.

Los emigrants gascons que aneron a cercar una nova vida als EEUU, que n'hi ha de vielhs e joves, amb aquesta iniciativa, podrien prene conciència de son identitat e amassarse per haver una casa gascona, ont se trobar, far reunions culturals, gastronòmicas,festas, bals, aprene la lenga nostra,...en un país tan luenh d'aquí. Podrien tamben solicitar ajudas a entitats coma l'UE.

  • 6
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article