Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Turquia se prepara per ocupar Siria ont voldriá maselar los curds de Rojava

Fa mai d’una setmana que los militars turcs mòvon lors tancs, veïculs blindats e artilhariá près de la frontièra

Turquia se prepara per atacar “de faiçon massissa” lo Curdistan Occidental, tanben nomenat Rojava, qu’ara se tròba dins l’estat sirian, coma o denóncia Geopolítica.cat. Fa mai d’una setmana que los militars turcs mòvon lors tancs, veïculs blindats e artilhariá dins la vila de Kilis près de la frontièra amb Siria, e près de la vila de Jarablus, amb lo pretèxt de luchar contra los jihadistas de l’autoproclamat Estat Islamic, dins una zòna que i son pas pus presents.
 
Segon Geopolítica.cat, la tòca de Turquia es d’atacar la vila d’Efrîn, considerada de fach coma la capitala de Rojava. Los russes que se i trobavan coma observadors an quitat la vila en declarant dobèrtament que Turquia es a mand d’ocupar Siria. En aquel cas s’agiriá d’una invasion. “Turquia, qu'es membre de l’OTAN, ocupa Siria sens cap de rason, a despart la ja tradicionala turca de massacrar la populacion curda per prevenir la formacion d’un estat curd”, çò avertís lo jornal.
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
14.

No es això, prou de matar gent indiscriminadament, els Kurds tenen dret a viure, i els trurcs o s'equivoquen, o la noticia es falsa, o son el deliri de algú que no hi toca.
Quin mal hi ha en que el Kurdistan, sigui lliure? Això fa mal a algú, va en detriment de res?
Diria que no, i que fa temps que es kurds es mereixen viure en Pau i Llibertat.
És de justícia.
Visca la Terra...lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
francesc Palma
13.

Los russos no los ho consentiran, saben com fer-los partir de quatres (a tota màquina,corrensos).

  • 0
  • 0
Pom Pom Pom Pidou Bedariu
12.

#11#7 OK . Botar aquel cant nacionalist turc en responsa a l'informacion d'ataca iminènta del Curdistan Occidental per l'armada turca, es plan una provocacion anti-Curda. E lo botar sens revirada coma l'a fach lo coratjos "Oksitanlaştıramadıklarımızdanmısınız" (sic !) es una provocacion encara pus minabla.
Mercès plan a l'Artur Quintana i Font e a l'Observatòri anti fadòli per lors entresenhas.

  • 33
  • 3
artur quintana i font La Codonyera (Aragon)
11.

Sètz pas d'aicels que non nos pòdon occitanizar?

Que soi turc, onrat, diligent. Que desiri sustot protegir los mainatges, valorar los ainats, aimar plan la mia patria, govèrn, la mia manera d'èstre. Far progressar e agrandir la mia tèrra.

Òu, gran Paire dels turcs! Juri que ieu avançarai sens aturar devèrs la tià tòca per lo camin que nos as mostrat.

La mia existénçia siá ofèrta a l'existéncia turca. Que ne soi content d'èstre turc!

La traduccion del mieu text es: Que ne soi content d'éstre curd!

  • 7
  • 3
Mauris Cadèlon Usclàs d Erau
10.

#7 Nos escampar coma aquò un tèxt escrich en turc, en chinès o en arabi, que pas diguns compren, aquò es de marrida fe ! E o-sabes plan. Alara arrèsta de jogar al conàs e de nos prene per de conàs !

  • 23
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article