Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Corsega: los centres d’immersion lingüistica aculhiràn tanben de collegians e liceans

Aqueles sojorns d’aprendissatge del còrs per immersion s’estendràn als collegians e als liceans gràcias a un emendament depausat pel grop Corsica Libera. O explica Laura Maria Poli a Corse Net Infos

Laura Maria Poli es conselhièra territoriala e presidenta de la Comission de desvolopament social e cultural, una de las tres comissions organicas que s’ocupa notadament des rapòrts trachant la lenga e la cultura còrsas
Laura Maria Poli es conselhièra territoriala e presidenta de la Comission de desvolopament social e cultural, una de las tres comissions organicas que s’ocupa notadament des rapòrts trachant la lenga e la cultura còrsas | Corse Net Infos
Los sojorns d’aprendissatge del còrs per immersion s’estendràn als collegians e als liceans.
 
Lo govèrn regional de Corsega metèt en marcha en abril de 2015 lo nomenat Pianu Lingua 2020 (Plan Lenga 2020) que definís una estrategia de desvolopament e d’ensenhament del còrs, de son aprendissatge tot lo long de la vida e de sosten als centres d’immersion lingüistica. L’an passat, la collectivitat territoriala e l’estat francés signèron una convencion per assegurar lo finançament dels quatre centres de sojorn e d’estudis còrses qu’aculhisson en immersion per de sojorns que van d’una jornada a una setmana, e tanben las classas de seccion bilingüa de primièr e segond grases.
 
Ara, aqueles sojorns d’aprendissatge del còrs per immersion s’estendràn als collegians e als liceans gràcias a un emendament depausat pel grop Corsica Libera.
 
O explica Laura Maria Poli dins una entrevista pubicada dins Corse Net Infos. Poli es conselhièra territoriala e presidenta de la comission de desvolopament social e cultural, una de las tres comissions organicas que s’ocupa especialament dels rapòrts que tòcan la lenga e la cultura còrsas.

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Estevenòt Tornafuelha
3.

Centre d'immersion
L'immersion es l'introduccion dins un mitan natural.
Un centre d'immersion es artificial de per natura.
Se se pòt solament immergir en mitan artificial, quina pena!
Aquò me fa pensar a de centres de reanimacion.
Segur que i a perilh.
Mès es pas possible de s'immergir al mitan dels ancians, los que son los darriers locutors naturals?

  • 0
  • 0
francesc Palma
2.

La Polida Maria segur que tendrà molt d'èxit amb lo que està fent per la lenga Corsa, que cal que sia ensenhada a nivelh de tots lo abitants de l'ilha.

  • 1
  • 0
Enric Mala Tèsta
1.

Unas "Escòlas Occitanas (d'Estiu o pas)" presas en cargas per la "region"…? E pels estagiaris, son pagantas, aquelas immersions ? Quant lor còstan a cadun ?

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article