Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Mai de solidaritat occitana amb Bretanha

La comuna de Juèsa se solidariza amb la lucha contra la construccion d’un aeropòrt a Kernitron-al-Lann

| Partit Occitan
Dins l’encastre de la jornada de protèsta contra lo projècte d’aeropòrt a Kernitron-al-Lann (Notre-Dame-des-Landes, Bretanha), divendres 16 de novembre, la comuna  de Juèsa (Cevenas) rebategèt l’Androna del Penjat per venir l’Androna de Kernitron-al-Lann (an escrich sus la placa “Goulajou Nòstra Dòna de las Landas”, forma occitana pro enigmatica, amb un mot rar, e en mesclant doas grafias).
 
L’iniciativa, menada a tèrme pel Partit Occitan (PÒC) e Euròpa Ecologia-los Verds (EELV), servís a mostrar qu’en Occitània, lo mond se mobilizan en solidaritat amb los bretons en lucha contra aquel projècte.
 
Christian Moyersoen, d’EELV, soslinhèt los obstacles juridics per la realizacion d’aquel aeropòrt, del temps que Gerard Leynaud, pòrtavotz del PÒC, lo definissiá coma un “embetumatge en règla”.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Julien Miquèu-qu'èra-pas-un-sent
4.

Ginhèc ! Desnomar una rua qu'avèva un nom benlèu ancrat dens l'istòria de la comuna per har lo buzz ! Totas mas felicitacions au PÒC !

  • 6
  • 1
garric
3.

Un aimanatjament que va renfortir l'atractivitat regionala, que va unificar Renas e Nantas dins un grand airal metropolitan. Es clarament fondator de Bretanha. Sèm totjorn a plorinejar que los equipaments grands son concentrats a París, mès los refusan dins los territòris...

  • 3
  • 2
Laurenç Carcassona
2.

Rai, nos'n chautam ... I a unes partits bretons que son tanben autonomistas (e alavetz coma lo Partit Occitan). Son pas totes independentistas (l'UDB es çò meteis que lo POC a aquel sicut). Çò segur, aquò's mai important que i aja mai de solidaritat contra aquel projècte bufèc.

  • 2
  • 2
Faidit Comuns
1.

En legir aquò me demandavi se lo Partit occitan, dependentista en Occitània èra independentista per Bretanha.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article