Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi XIII: lo punt a mitat-campionat

Mike Rylance ven de tornar publicar lo fondamental “<em>Le rugby interdit</em>“
Mike Rylance ven de tornar publicar lo fondamental “Le rugby interdit
A la fin de la fasa anar, lo classament del campionat Elit de XIII es aqueste:
 
- 1r Pià amb 25 punts
- 2ds Lesinhan, Dragonets e Avinhon amb 21 punts
- 5ns Carcassona e Tolosa amb 17 punts
- 7ns Vilanòva e Limós amb 15 punts e darrièr Lescura amb 11 punts.
 
Un classament que revèrta plan la situacion actuala de las equipas:
 
Pià, macat per sas desfachas dins las finalas de la prima, a fait tornarmai rampèl a la filièra estrangièra e tanben a unes ancians Dracs per faire una permanenta demostracion de fòrça.
 
A quatre punts, los Dragonets fan parlar la joinessa amb Morgan Escarré e l’experiéncia amb Luke Swain o Sebastian Raguin per proposar un rugbí dinamic. Avinhon desvolòpa de mai en mai de jòc e ensaja atal de daissar de costat una indisciplina que li costèt car pel passat. Signa tres bèlas victòrias al defòra a Limós, Lesinhan e Tolosa. Lesinhan qu’a redusit son collectiu demòra al contact mas la desfacha sus sa pelena fàcia a Avinhon mòstra que l’esquipa es dependenta de son menaire de jòc Nathan Wynn. Ça que la, los Verd e blanc son los sols a aver fait plegar Pià.
 
Darrèr, venon las decepcions: Tolosa a un còp de mai una polida equipa sul papièr, mas sul tarrenc es quicòm mai. L’ASCarcassona a de mal per se mostrar digna de sa dobla corona: l’arribada tardièra dels estranguièrs e una palancada de nafrats pòdon explicar una susprenenta desfaita a Vilanòva e las doas a domicili contra las formacions catalanas. La realizacion d’una partida acomplida a Tolosa per la darrièra jornada mòstra pasmens totas las potencialitats de la còla audenca qu’aurà a gerir, coma Tolosa, la participacion a la Cup a la prima.
 
Darrèr encara, serà complicat per dintrar dins los 6 qualificats de las pelhòfas per Limós e Vilanòva. Los Aquitans contunhan de jogar la carta jove, mas an dificultats bèlas a l’exterior. Limós es encara en caça de son gloriós passat, passat pas tan londanh qu’aquò, mas un efectiu redusit l’ajuda pas dins sas ambicions.
 
Per Lescura d’Albigés, malgrat tota la bona volontat desplegada partida aprèp partida, la formacion tarnesa a totjorn dificultats a èsser dins lo ritme de la competicion. E, de segur, cal deplorar la disparicion per rasons financièras de l’equipa de Montpelhièr e aquò aprèp la primièra jornada, çò que nos balha un campionat un briconet estequit, mas urosament plan dobèrt e d’un plan bon nivèl esportiu.
 
De notar que la Federacion ven de fixar a la primièra dimenjada de mai a l’estadi Brutús (Perpinhan) la finala del camponat e a la dimenjada seguenta a Carcassona la finala de la Copa. Pels Dracs, la represa de la competicion en Super-Liga es per la debuta de febrièr.
 
Dimenge, en finala de la Copa de la Liga de lengadòc-Rosselhon, al tèrme d’una partida supèrba e engatjada, a Vilanòva de Menerbés, l’Ententa Preissan-Lo Lauquet se ganhèt lo trofèu contra l’equipa locala: 27-26!
 
Sus la tatiranha: l’annada 2012 vista per la Federacion.



Alan Roch

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article