Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.DaufinatBas DaufinatValentinés

Lo sistèma europèu de GPS se desvolopa dins lo Daufinat

Thales Avionics es en fasa d’assag del sistèma Galileo

| Eurocontrol.int
Lo sit de Thales a Valença (Valentinés) foguèt la setmana passada lo centre europèu de las telecomunicacions per satellit. La còla de Rémy Barbarin, director industrial de TBU Navigation, an l’enjòc de realizar la primièra mesura de Galileo, lo projècte europèu de sistèma de posicionament per satellit començat en 2005.
 
Los dos primièrs satellits de la constellacion se lancèron en octòbre de 2011 e los dos darrièrs lo 12 d’octòbre de 2012.  Los engenhaires de Thales son a trabalhar en temps real per determinar lo mai justament possible la posicion del ponch d’amassada.
 
Desvolopat sul sit valentinés de Thales, Galileo a l’ambicion de suprimir la dependéncia qu’avèm en Euròpa envèrs lo sistèma estatsunidenc GPS. En 2014, Galileo aurà setze satellits dins l’espaci.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Comtessa Diá
1.

Chalriá far parier un GPS per trobar los politics de França que respècton lors promessas per l'avenir de l'occitan.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article