Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An panats los plans de la centrala nucleara de Tricastin

| Jean-Louis Zimmermann
La polícia judiciala la la Region Parisenca es a remontar la pista dels autors d’un misteriós cambriolatge dins l’ostal d’un arquitècte en Maisons-Alfort (França). Dimècres 23 de genièr, de panaires penetrèron per fraccion dins aquel ostal e panèron un ordenador portable que conteniá los plans de la centrala nucleara de Tricastin, en Occitània. Los panaires s’emportèron tanplan 200 èuros en liquid.
 
“Qualques plans de papièr d’aquela meteissa centrala aurián maitot desaparegut”, segon de fonts prèpas de l’afar, consultadas pel jornal francés Le Parisien. Lo jornal apond, segon sas fonts, qu’“una lista confidenciala de las entrepresas que collabòran a travèrs del Mond amb lo cap mondial del nuclear Areva, tanben es estada volada”. Del sieu costat, la direccion d’EDF, qu’esplecha la centrala de Tricastin, a pas respondut a las questions del jornal parisenc.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Jacme Tolosa
2.

lo volaire aviá de las grandas alas ?

  • 1
  • 1
Robèrt Lauragués
1.

Aquò fa paur. perqué vòlon los plans del sit de Tricastin?

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article