Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Potonejada pel catalan a Perpinhan

De personalitats nòrd-catalanas convidan a participar a la Potonejada pel catalan, lo 13 d’abril que ven

Lo 13 d’abril que ven, la Potonejada se debanarà a Perpinhan (Païses Catalans). S’agís d’un acte en favor de la lenga catalana que cèrca de superar un novèl recòrd mondial en se potonejar.
 
Fins al 13 d’abril, trobaretz sul sit web de la Potonejada qualques vidèos amb de personalitats conegudas en Catalonha Nòrd que convidan a participar a aquel eveniment. L’acte es organizat pel Collectiu del 2 d’Abril, “nascut de la volontat de capvirar la logica republicana francesa fàcia a la politica lingüistica de l’Etat”. Aital cèrcan de contribuir a la recuperacion lingüistica.
 
Lo Collectiu del 2 d’Abril s’apèla aital en commemoracion de l’anniversari de l’edicte reial francés qu’enebiguèt, en l’an 1700, l’usatge oficial del catalan. Aquel edicte reial jamai es pas estat abolit, e en mai d’aquò, en 1992, lo parlament francés lo refortiguèt a travèrs de l’apondon a l’article 2 de la constitucion qu’especifica que “la lenga de la Republica es lo francés”.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
2.

Se l'aviam fach quand aviam la miss Euròpa de Sant Tibèri, seriá estat una brava escasuda! A mai es qualqu'un qu'a pas vergonha de prononciar lo francés del biais occitan. Mai d'un còp li reprochèron.

  • 1
  • 0
Gèli Grande Lairac en Agenés
1.

los nòstres vesins catalans an tostemps d'idèas de las engenialas
Quora fasèm la medisha causa per Occitània ?
LA POTONEJADA PER l'OCCITAN
M'atriga d'i participar


  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article