Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo 18 de setembre de 2014, Escòcia votarà sus son independéncia

A anonciada la data lo primièr ministre, Alex Salmond, qu’a insistit sus lo besonh qu’Escòcia siá un país independent

Lo dijòus 18 de setembre de 2014 es la data causida pel referendum sus l’independéncia d’Escòcia. Un còp pachat amb la Grand Bretanha, compresa la question, mancava solament de ne decidir la data concreta. E lo primièr ministre escocés, Alex Salmond, l’a anonciada en una intervencion dins lo parlament.
 
Salmond a vaticinat que serà un jorn istoric pels escoceses. “Serem capables d’anar endavant nosautres meteisses, mas serem pas sols, perque aurem un tractament entre egals” amb los britanics.
 
Quand s’anoncièt l’an de la consulta, lo 2014, las primièras especulacions sul jorn parlavan del 24 de junh, quand se commemorarà lo seten centenari de la Batalha de Bannockburn, una victòria significativa dels escoceses en la dicha Guèrra de l’Independéncia d’Escòcia. 


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article