Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaVencenc

Canas es un còp de mai la capitala mondiala del cinèma

Dimècres comencèt una nòva edicion del prestigiós festenal de la vila provençala

| Bledard92
Tre dimècres passat e fins a dimenge 27 de mai, la vila provençala de Canas (Vencenc) es venguda tornarmai la capitala del Mond del cinèma amb una nòva edicion del sieu prestigiós festenal. Pendent 11 jornadas, la jurada decidirà qual es lo filme, qu’entre 22, ganharà la Palma d’Aur.
 
Lo guierdon, un dels mai presats del mond del cinèma, es ongan disputat per d’artistas fòrça coneguts coma Michael Haneke, Ken Loach o David Cronenberg e per de novèls coma Walter Salas o Carlos Reygadas.
 
La ceremònia de dobertura d’aquela edicion foguèt presentada per l’actritz occitana Audrey Tatou.
 
Lo jornal francés Le Figaroofrissiá en vidèo los primièrs imatges del festenal.


Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Jornalet
3.

#2 Avètz plan rason, avem rectificat. Mercés d'o aver remarcat

  • 2
  • 0
Julien 'rbanats
2.

Ètz plan segur qu'èra Bérénice Bejo aquesta annada ?

  • 2
  • 0
Pirolet
1.

Fotut mes de mai qu'a pas qu'un jorn que valga la pena, lo Primièr. Après nos cal agantar de celebracions pècas, lo Piòt Circus de Canas e lo pim-pam viradís de Roland Garros. O disi per los que gaitan la telé. Ièu n'ai pas. Encara que la persecucion es tanben rediofonica mas al mens nos esparnham las imatges sens chuc ni muc.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article