Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

La Reina Sofia a vesitat la Val d’Aran

Es anada mostrar lo sosten de la monarquia espanhòla après los aigats

| Conselh Generau d'Aran
La Reina d’Espanha, Sofia de Grècia, vesitèt ièr divendres lo vilatge aranés d’Arties, un dels mai damatjats pels aigats. E mai se la monarquia espanhòla vesita sovent lo país aranés per i passar las vacanças d’ivèrn, s’agís aqueste còp de sa primièra vesita oficiala.
 
La reina foguèt recebuda dins la glèisa de Sant Joan per las autoritats aranesas dirigidas pel sindic d’Aran, Carlos Barrera, e pels vesins del vilatge. Los vesins mercegèron lo sosten de la monarquia en aquestes moments durs per Aran, li donèron la benvenguda e li diguèron los adieu-siatz amb d’aplaudiments sentits.
 
Barrera demandèt a la Reina Sofia que diguèsse pertot qu’“era Val d’Aran lutz damb esplendor” e que los ajude a neutralizar los efièches negatius dels aigats.
 
Lo Sindic d’Aran expliquèt que 90% de la Val d’Aran es intacta e 90% de l’ofèrta en ostalariás marcha amb normalitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

beveire d'aiga Vichèi
2.

"Premiera" visita "oficiala" de la reina de Castilha en vau d'Aran que tomba au moment daus desbòrds de Garona e... au moment que catalans s'endràian per l'independéncia e que occitans araneses fan parlar d'eus e fan egalament son chamin.

  • 4
  • 0
Ernèst Guevara Jr. L'Avana
1.

Qu'es aquela Sòfia ? Una representanta dels revoltats de Grècia que trèva per carrièras de l'antica Atèna, maire de tota democracia ? O es la Reina d'Aragon, comtèssa de Barcelona e de Tolosa ? Benlèu es una diplomata en visita en Occitània ? Una representanta de la dignitat dels pòbles liures, venguda delsiurar totes los presonièrs politics del mond ?

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article