Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaPreaups de Dinha

Gròsses aigats dins las valaas de Blèuna e de Verdon

La Jàvia
La Jàvia | Eric Allix Rogers

Lo 7 de julh de gròsses auratges acompanhats de plueia e de granissas davalèron sus las comunas de La Jàvia e del Brusquet dins la Valaa de Blèuna. De maisons, una escòla e de comèrcis foguèron neiats.


Dins la Valaa de Verdon, lo desglaç —degut al brusc reschaufament de las nèus persistentas— a charriat un molon de bòsc qu’encombravan las ribas de Verdon. La comuna de Sant Andrieu dals Alps a degut lançar una operacion de netiament dal Laus de Castilhon per lo desbarrassar dal boscum flotant. Aquò per evitar de problèmas als banhaires e a la basa nautica.
 
Es de notar parier qu’a Manòsca, foguèron per de tals movements de tèrra e d’inondacions —deguts aquel còup a un aigat brusc sus una tèrra tròup assecaa— que l’estat de catastròfa naturala foguèt reconoissut.
 
 
 
 
Laurenç Revèst

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article