Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaComtat VenaicinComtat Venaicin

En cèrca de parents per una Calandreta a l’Illa de Sòrga

L'illa de Sòrga
L'illa de Sòrga
S’es enregat lo projècte d’una escòla Calandreta a l’Illa de Sòrga (Comtat Venaicin), segon çò que publicava dimenge passat Aquò d’Aquí. Lo projècte, lançat en agost passat, “a de besonh de parents volontaris”, çò disiá l’illustraire Joan-Loís Rachouchot al jornal numeric provençal. Racouchot metiá l’accent sul besonh de parents perque “trobar un local e recrutar un ensenhaire, aquò va seguir, siam ajudats”.
 
“Ai començat de ne parlar evidentament en cò mieu, sus lei mercats, a la municipalitat, entre amics, de faiçon basica, e ai rescontrat fòrça simpatia”, çò disiá.
 
Lo trabalh a l’ora d’ara es de reünions publicas, de fuèlhs d’informacion, de contactes amb d’autras associacions, e sustot desplegar lo ventalh d’accions adeqüatas per seduire qualques joves parents.
 
“Començarem per lo començament, es a dire, dobrir una seccion de mairala, puei a mesura que lei calandrons vendràn grands, ajustar una nòva seccion. Mai per aquò cau que tres parents aumens se digan interessats”.
 
Per ajudar, podètz contactar lo +33 (0)4 90 38 21 58 o mandar un e-mail a lracouchot(a)gmail.com.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Joan Puech Murcia (Espanha)
6.

#3 Perqué es escandalos d'ensenhar la lenga dins l'ortografia majoritari de l'endrèch ?

  • 0
  • 0
Neumuller Ais de Provença
5.

#1 En veritat leis empachas per rason de grafia mancaràn pas, es segur. Pasmens, l'estatut d'escòla associativa, bòrd qu'es privat, plaça lei carrejaires dau projèct fòra d'aquelei pressions que pòdon s'exerçar sus l'Educacion Nacionala, tre que d'occitanistes menan un projèct parier en Provença. La vertadièra escomessa serà ben de trobar pron de gents que vòlon marcar sei nistons an aquela escòla, dins un mitan, segur fach de garrolhas de grafia, mai subretot per lo manca d'interés e d'informacion a prepaus de la lenga.
Michèu Neumuller aquodaqui@aquodaqui.info

  • 0
  • 0
Giròni Tolosa
4.

#2 geografica**

  • 0
  • 0
Giròni Tolosa
3.

#2 Sustot quand jà ensenhèron en "Prouvènço" E en grafia mistralenca E dins aquela mema zòna geografia del Comtat...

  • 0
  • 1
Sabaton Sant Zacariá
2.

#1 Es interessant que de profs d'autrei regions occitanas diguèsson son ponch de vista sus çò qu'es fach en matèria d'ensenhament en Provença-Aups-Còsta d'Azur

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article