Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Un vòte sus l’independéncia de Venèt lo 16 de febrièr que ven

| Veneto Stato
L’organizacion Plebiscit 2013 organizarà lo 16 de febrièr que ven una consulta sus l’independéncia de Venèt, segon çò qu’a raportat Nationalia.
 
La question prepausada es: “volètz que Venèt venga una republica federala independenta e sobeirana?”.
 
Lo conselh regional de Venèt a pas encara aprovat la convocacion d’un referendum consultatiu, es pr’amor d’aquò que la còla de Plebiscit 2013 organizarà aquel vòte, que segon los organizaires es “complementari” e non pas alternatiu al referendum consultatiu oficial que lo conselh regional deu menar a tèrme. Lo vòte se farà per Internet e per las personas qu’ajan pas de connexion, l’organizacion a previst d’installar d’ordenadors publics.
 
En setembre passat, lo conselh deviá decidir se fasiá la convocacion del referendum, mas la question se poguèt pas votar, perque se decidiguèt d’ajornar la decision.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Barcelona
3.

Pèire, j veurem què passarà amb la Xina. Allí hi ha ètnies i més ètnies per parar un carro. Jo penso que és des del més petit, des de les organitzacions més properes a les comunitats humanes que s'ha de rebastir la humanitat de forma concèntrica. Que l'espècie humana no perdi la seva diversitat!

  • 3
  • 0
pèire Cardenal
2.

(continuacion, qu'ai fach una faussa manobra),sus lei panèus de l'Isle-sur-Sorgue , Goldoni, lo pont dei sospirs, lo doge, ara ne sabi pauc mai, aprenèm a tot atge, quand totei lei Venèt dau mond auràn acedit à l'independéncia, aquo farà una ONU gonfla de dos o tres mil estats sobeirans à costat de la China e deis Estats-Units, alora bessai que faudrà suprimir l'ONU e lei postas de quauquei milions de fonccionaris

  • 0
  • 4
pèire Cardenal
1.

me demandavi ço qu'èra aquela bestiassa Venet, mai lo contengut de l'article m'a fach lume: Venicia o Venissa, la serenissima republica , lo comtat venaissin, l'ila de Venissa (sus lei planca

  • 0
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article