Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Es mòrt lo cineasta bordalés Édouard Molinaro

Lo cineasta bordalés Édouard Molinaro, mai que mai conegut per sas comèdias Oscar (1967), Mon oncle Benjamin (1969), Dracula père et fils (1976) e La Cage aux folles (1978), moriguèt dissabte passat a 85 ans, a causa d’una insufisença palmonica, dins un espital de París.
 
Reconegut per la precision dins lo sieu trabalh e per son umilitat, Édouard Molinaro nasquèt a Bordèu lo 13 de mai de 1928 dins una familha borgesa. Comencèt sa carrièra amb un filme de suspens puèi passèt a la comèdia amb de grandas estelas coma Louis de Funès, Lino Ventura o Jacques Brel.
 
Contemporanèu de l’èrsa nòva (nouvelle vague) —que ne restèt al marge— sa reüssida arribèt a son ponch maximal amb l’adapacion en 1978 de La Cage aux folles, una òbra de teatre de Jean Poiret, amb Ugo Tognazzi e Michel Serrault. Dins los ans 1990 contunhèt d’adaptar de teatre per lo cinèma coma Le Souper (1992) amb Claude Brasseur e Claude Rich. Puèi virèt cap a la television en i fasent de filmes en episòdis.
 
Molinaro moriguèt quinze jorns après la mòrt d’un autre grand cineasta occitan, lo niçard Georges Lautner.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article