Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvença

Los 20 elegits del Front Nacional en Provença esquivèron l’omenatge a Mandela

Jean-Marie Le Pen
Jean-Marie Le Pen | Kenji-Baptiste OIKAWA
Los 20 elegits del Front Nacional de la region de Provença assistiguèron pas a l’omenatge a Nelson Mandela, que lo rendèt lo president de region Michel Vauzelle al començament de decembre; aital o raportèt Libération.
 
Ça que la, l’èx-cap de la formacion xenofòba, Jean-Marie Le Pen, denonciava un “còp montat”. “Èrem dins la nòstra reünion de grop. Pensàvem que la minuta de silenci auriá pas luòc abans l’apèl, mas i procediguèron abans l’apèl”, çò expliquèt Le Pen, en apondent que s’agissiá d’“un còp montat per poder dire qu’èrem volontàriament absents”. De son costat, Stéphane Ranvier, lo candidat del partit ultradrechista a las municipalas de Marselha, declarèt tanben: “[eriam] en reünion de grop, que comencèt amb retard, e ausigueriam pas la sonariá”.
 
Pasmens, Libération remembra de declaracions del partit racista francés contra Mandela e lo Congrès Nacional African (ANC), amb justificacion de l’apartheid. En 1990 Jean-Marie Le Pen aviá exprimit sa “mesfisança envèrs los terroristas” a prepaus de la liberacion de Mandela, e la setmana passada, l’eurodeputat FN Bruno Gollnisch declarèt que “lo regim afrikaner èra de luènh un mendre mal”.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pèire Cardenal Jr. Velai
2.

D'ara enlai, vòle intervenir per lavar l'onor e la memòria de mon antecessor illustre lo grand trobador Pèire Cardenal, e ansin vòle empachar lo maufatan qu'embrutís son nom de lonja dins los comentaris.

  • 2
  • 1
Pèire Cardenal Jr. Velai
1.

Mandela, un òme illustre de las civilizacions africanas!

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article