Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi XIII: Carcassona e Tolosa en finala de la copa

Los Dracs signan una primièra victòria en Super-Liga
Los Dracs signan una primièra victòria en Super-Liga
Aqueste dimenge, se debanavan las mièjas finalas de la Copa de França-Lord Derby. A Sant Estève, lo Tolosa Olimpic prenguèt aisidament lo pas suls catalans de Palau: 52-16. A Lesinhan, jos las marcejadas que menèron l’arbitre a arrestar un momenton la partida en rason de la granissa, Avinhon defendiá son trofèu fàcia a l’AS Carcassona. Los audencs, contra lo vent, mestrejavan lo primièr temps e concretizavan lor dominacion per dos ensages de Towers (16a) e Canet (21a), los dos transformats per Gressèque: 12-0 a la pausa. A la represa, Avinhon marcava d’entrada entre los pals per Liguro: 12-6. Los audencs tenián a distància los provençals mercé a doas penalitats de Gressèque abans de s’envolar a la fin amb d’ensages de Savage (69a) e Soubeyras (79a): victòria de l’ASC amb la marca de 26-6. La finala se debanarà a Carcassona lo dimenge 13 d’abril.
 
Lo Tolosa Olimpic serà tanben a l’aficha de la finala de la Copa dels juniors contra Limós.
 
 
Los Dracs son de retorn
 
E tu, lo patron de l’estanquet, pòdes sortir la cantina de Ribesaltes! E tu, la Maria, la serviciala, corrís lèu-lèu preparar una cargolada; mon còr trefosís de jòia: los Dracs son de retorn! Coma ditz un vièlh reprovèrbi de l’Albèra: “Quand torna la prima, se revelha lo Drac atupit”. E aquò advenguèt aqueste dissabte sus la pelena de Brutus amb una formacion catalana metamorfosada, solidària en defensa e imaginativa en ataca.
 
Los Gigants d’Huddersfield paguèron la nòta de la revòlta sang e aur que se concretizèt per dos ensages (Zeb Taia e Paul Anderson) transformats per Tomàs Bòsc, qu’ajustèt una penalitat: 14-0 a la pausa pels catalans. Anderson signava un segond ensag quatre minutas aprèp la represa e Morgan Escarré acabava una accion darrèr la linha a l’ora de jòc.
 
Los Gigants revenián amb dos ensages en tres minutas, mas una maliciosa passa al pè d’Elòi Pelissièr trapava Whitehead a la recepcion. L’ensag de Broughton a la còrna podiá pas cambiar lo sòrt de la partida e enlevar la primièra victòria 34-10 e los dos primièrs punts al classament pels Dracs. Divendres en serada, un talhon bèl espèra la formacion catalana en deplaçament cò dels campions: los Combatents de Wigan.
 
 
Fin de las fasas de classament en campionat
 
Aquesta dimenjada, serà lo darrièr torn del segond torn del campionat mas per la qualificacion dirècta per las mièjas finalas (Tolosa e Lesinhan) e las oposicions del primièr torn de barratge (Carcassona-Palau e Vilanuèva-Avinhon), los jòcs son ja faits. Serà doncas un darrièr torn que virarà als preparatius per las partidas eliminatòrias que vendràn. Dins la pola bèla, aqueste dissabte (18h), Tolosa reçauprà los Dragonets mentre que dimenge al Molin, l’FC Lesinhan reçauprà la vesita de Limós.
 
En pola B, dimenge de vèspre, Vilanuèva reçauprà Realmont e, a Baó, Palau ensajarà de se ratrapar de sa desfaita a la partida anar. En pola C, dissabte, Avinhon jogarà a Lion e Albi serà sus la pelena de l’estadi Domèc a Carcassona.




Alan Roch

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article