Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Almens tres cents desapareguts al naufragi d’un fèrri al sud de Corèa

Un fèrri amb quatre cents ochanta passatgièrs naufraguèt ièr al sud-èst de Corèa. E mai s’oficialament an confirmat que i a qualques personas mòrtas e mai d’un desenat de ferits, lo nombre de desapareguts es de tres cents. La majoritat dels passatgièrs del vaissèl son d’estudiants que venián d’Incheon, a l’oèst de Seol, cap a l’illa de Jeju, en un viatge escolar.
 
Lo president de la Corèa del Sud demandèt sul pic a totes los vaissèls disponibles d’anar ajudar a las òbras de salvament.
 
Qualques testimònis an explicat qu’ausiguèron un bruch fòrt, coma se lo vaissèl aguèsse tustat quicòm. Segon los mèdias locals, pendent la nuèch se formèt una bruma fòrça densa, qu’empedissiá completament la visibilitat, e per aquò qualques rotas maritimas s’anullèron.
 
Lo vaissèl transportava tanben de camions e de veituras. 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article