Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

A començat la corsa per la lenga bretona

Dempuèi dissabte e fins al 31 de mai, Ar Redadeg percorrerà tot lo país per la lenga bretona

| 7Seizh
Mila cinc cents quilomètres entre Montroulez e Groñvel, del 24 al 31 de mai. Son las donadas basicas de la Redadeg, la corsa populara de relèus en defensa de la lenga bretona que dempuèi 2008 percor, cada dos ans, tota la geografia de la Bretanha. Inspirada per la Korrika basca e lo Correllengua catalan, Ar Redadeg (“la corsa” en breton) simboliza la transmission de la lenga bretona a travèrs de las generacions e dels territòris e, ansin, reculhís de fonzes per de projèctes en favor de l’usatge social d’aquela lenga cèlta.
 
Aquel eveniment esportiu, cultural, popular e solidari, que passa pels cinc departaments bretons e que s’arrestarà en mai de tres cents municipis, comencèt dissabte passat. Es dirigit per un testimòni, simbòl de la lenga bretona, que se pòrta de man en man e que transpòrta un messatge secret que se legís pas abans la fin.
 
Dempuèi la primièra edicion, en 2008, a la Redadeg participan mai de dètz mila personas cada an amb un aspècte festiu, mas tanben revendicatiu: la corsa percor tot lo país, de jorn e de nuèch, per simbolizar la transmission d’una lenga viva, creativa e dinamica. Los quilomètres se vendon a un prètz simbolic per sosténer de projèctes en favor del breton.
 
 
_____
Mai d’informacions sus 7Seizh.info.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

antalya
1.

Son remirables aqueles Bretons ! An una volontat e se bolegan. Nosaus nos bolengam sonque per las ajudas..... :-)

  • 2
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article