Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Bressolada: la fèsta de las escòlas catalanas del nòrd

| @LaBressola
Se debanèt dissabte passat a Perpinhan (Catalonha) la Bressolada: es la fèsta qu’amassa cada an los enfants, parents e professors de las escòlas Bressola, que son l’equivalent de las Calandretas en Catalonha Nòrd. Aquel eveniment amassa tanben las associacions que sostenon.
 
La celebracion comencèt a 10h30 al Palais dels Congrèsses de Perpinhan e contunhèt per las carrièras de la vila catalana, amb un passacarrièra ont participèron de gigants, de bèstias totemicas, de bandas de percussions e que foguèt una mòstra de la cultura catalana.
 
Après d’espectacles e d’animacions infantilas, la jornada s’acabèt per una mòstra de tors umanas, los tradicionals “castellers” catalans, amb la participacion de las tres còlas de Catalonha Nòrd: los Castellers del Riberal, los Pallagos del Conflent e los Angelets del Vallespir.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article