Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Aperaquí 50 reservistas israelians refusan d’anar a l’armada

Denóncian lo ròtle màger de l’armada “dins lo contraròtle de la vida dels palestinians dels territòris ocupats en 1967”, e mai dins las inegalitats en Israèl

| PSP
Mai de 50 reservistas israelians an publicat un comunicat disent que refusan anar a l’armada d’Israèl, per protestar contra los atacs de la Lista de Gaza, segon çò que la jornalista Yael Even Ora publicat dins The Washington Post.
 
“Èrem de soldats dins l’armada israeliana e o planhèm. Refusam de participar a quina activitat que siá de la resèrva e sostenèm los que refusan de s’engatjar”, çò ditz lo comunicat al començament. Contunha en explicar lo testimoniatge dels signataris dins l’armada: que denóncian lo ròtle màger de l’armada “dins lo contraròtle de la vida dels palestinians dels territòris ocupats en 1967” e dins las inegalitats en Israèl.
 
L’estat israelian a autorizat l’armada de cridar dins las filas 8000 reservistas addicionals, çò que poiriá menar près de 50 000 soldats a luchar dins la Lista de Gaza.
 
L’operacion que l’armada israliana lancèt lo 8 de julhet passat sus la Lista de Gaza, contra las milícias de l’Hamas, auriá provocat fins ara aperaquí 1200 personas mòrtas, dont 43 son israelianas, la majoritat de soldats. Lo nombre de ferits poiriá despassar los 6000. La majoritat de las victimas son de civils e lo nombre d’enfants mòrts es espaventós.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article