Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Faràn una enòrma V a Barcelona per demandar un vòte per l’independéncia de Catalonha

L’ANC Val d’Aran prèga los occitans d’anar al tròç 30 per que i aja una granda concentracion de bandièras occitanas

| Ara és l'hora
L’11 de setembre que ven, en escasença del Jorn Nacional de Catalonha, per remembrar la Via Catalana d’arunan, e per revendicar un referendum per l’independéncia, se farà a Barcelona un acamp comol de mond sus la Gran Via e l’Avenguda Diagonal, que dempuèi lo cèl se veiràn coma una enòrma V, d’aperaquí 11 quilomètres de percors.
 
Aquela manifestacion, organizada per l’Assemblada Nacionala Catalana (ANC) e Òmnium Cultural, començarà a 17h14, en remembre de la desfacha catalana de l’11 de setembre de 1714. A 19h00 s’es anonciat un concèrt multitudinari e a 20h14 una fiulada massissa sus Twitter en explicar al Mond que los catalans vòlon votar per decidir lor avenir.
 
 
Los occitans al tròç 30
 
La seccion aranesa de l’ANC, Aran per l’Independéncia, se plaçarà sul tròç 30 d’aquel acamp. Demandan a totes, e sustot als occitans, de s’inscriure sul meteis tròç per fin que se remarque la preséncia de las bandièras occitanas.
 
La còla d’Aran per l’Independéncia organiza un autocar de la Val d’Aran a Barcelona, anar-tornar, pel quite 11 de setembre.
 
De son costat, lo movement occitan País Nòstre, que participarà tanben a l’acamp, organizarà de veituras dempuèi Carcassona e Narbona. Segon çò qu’a contat a Jornalet Joan-Pèire Laval, president de País Nòstre, al començament de setembre faràn una conferéncia de premsa a Narbona per presentar l’eveniment e la participacion d’aqueste collectiu.
 
S’espèra tanben la participacion de representants del Partit de la Nacion Occitana, d’Iniciativa per Occitània e de Libertat.
 
 
70 000 inscriches en doas setmanas
 
La manifestacion de la V compta ja 70 000 inscriches dempuèi las doas setmanas que las inscripcions se son dobèrtas, segon d’informacions de Vilaweb. Amb las inscripcions, çò ditz l’organizacion, se poirà assegurar que totes los manifestants demòren plan repartits al cors dels onze quilomètres del percors de la V e, de mai, e que se pòsca formar lo drapèl catalan en repartissent lo mond que se seràn vestits de camisetas jaunas e los qu’anaràn de roge.
 
 
Las inscripcions
 
Las inscripcions als tròces se pòdon far dempuèi lo formulari del sit web de la campanha. Per s’i inscriure, los participants devon escriure lors donadas, s’inscriure al tròç desirat e o confirmar per e-mail, abans 24 oras. Los grops nombroses se pòdon inscriure en grops de cinc o per mejan de la seccion territoriala de l’ANC que correspondrà. Pels occitans es recomandable de contactar l’ANC Val d’Aran.



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

JC Dourdet
4.

#3 OK, mercés.

  • 2
  • 0
Víctor Capdet Vilanova i la Geltrú (Catalonha)
3.

#2 Troç es una porció. Se fa referéncia als trams en que l'organizacion a dividit l'espaci qu'ocuparà la V

  • 8
  • 0
JC Dourdet
2.

Mercés per quela informacion. Comprene pas çò que vòu dire "tròç 30". Quauqu'un me podriá explicar ?

  • 2
  • 1
Víctor Capdet Vilanova i la Geltrú (Catalonha)
1.

Grandmercé amics occitans pel vòstre supòrt. Comptatz amb ieu coma un quite occitan per defendre la vòstra libertat. Per ara, pauc a pauc, aquerissi la vòstra arma (en los dos senses del mot) principala: la lenga.

  • 15
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article