Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Es mòrta l’actritz Lauren Bacall a 89 ans

La legendària actritz estatsunidenca foguèt premiada amb un Oscar onorific en 2009

L’actritz estatsunidenca Lauren Bacall moriguèt ièr de matin dins sos ochanta nòu ans en cò sieu, a Nòva York. Bacall es una de las actrises legendàrias de çò que se’n ditz l’epòca daurada d’Hollywood. E son debut es plan conegut, quand solament aviá dètz e nòu ans, dins lo filme To Have And Have Not, ont coneguèt Humphrey Bogart, que venguèt puèi son òme fins que moriguèt. Sa condicion de veusa de Bogart l’acompanhèt pendent mai de cinc decennis. E es estat justament lo compte de Twitter dels gerents del legat de Bogart qu’a anonciat la mòrt de Bacall: “Amb una prigonda dolor per la magnitud de la nòstra pèrda, e amb una immensa gratitud per la siá vida incresabla, confirmam la mòrt de Lauren Bacall”.
 
Cinquanta ans après lo sieu debut, Bacall ganhèt un Glòbe d’Aur e una nominacion als Oscars coma actritz segondària dins The Mirror Has Two Faces. E en 2009 li foguèt autrejat un Oscar onorific per l’ensemble de sa longa carrièra.
 
Vaquí un vidèo de tribut a Lauren Bacall:
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article