Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo govèrn espanhòl a denonciat una comuna basca per exibir un drapèl independentista catalan

La vila aviá organizat una jornada en favor de l’independéncia de Catalonha

La dimenjada passada, l’ostal de la vila de Leitza (Bascoat) despleguèt una bandièra independentista catalana, dins l’encastre d’una jornada en favor del referendum per l’independéncia de Catalonha. Aquela accion a pas agradat a l’estat espanhòl, qu’a fach sa denóncia al Tribunal Superior de Justícia de Navarra, segon çò que rapòrta Naiz.
 
“Foguèt desplegada una granda bandièra independentista catalana que cobrissiá la bandièra d’Espanha e los autres signes constitucionals que cal exibir als ostals de la vila, segon la lei dels simbòls”, çò diguèt lo delegat del govèrn en Navarra.
 
Dins la documentacion qu’a mandat al ministèri public, lo govèrn espanhòl remembra que se son debanats d’“autres eveniments similars” coma “la cremada de bandièras espanhòlas” o “l’ocultacion sistematica de la bandièra espanhòla del balcon de l’ostal de la vila”.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"El Tàrrega" Igulada (Països Catalans)
3.

Si és que a tota persona sensata no li agrada la bandera espanyola, ni a Catalans , ni a Bascos.
Que hi farem si no ho volen entendre.
Visca la Terra!

  • 0
  • 0
BOURDON Pau
2.

#1 Qu'as completament rason. Çò qui i a, en Navarra, que i a -com ac ditz l'article- ua "lei deus simbèus", ua lei regionau passada peus espanholistas de l'UPN dab la complicitat deu PSOE, qui estipula quins drapèus las municipalitats an lo dret de collocar suu davant de la maison comuna. La tòca d'aquera lei qu'ei d'empachar que las municipalitats abertzales e collòquen l'ikurriña. Estranhament, sus la fòto que vedem que i ei tanben l'ikurriña, mes en realitat aquesta qu'ei autant "illegau" com la senyera.

  • 0
  • 0
Ernèst Guevarra Jr. L'Avana
1.

E lo pòble basque, a pas encara denonciat lo govèrn espanhòla per se mainar de çò que non lo concernís ? Ieu tanben, exibi un senyera independentista, que significa tot bèl prièmièr ma libertat d'opinion e de consciéncia ! Caldriá remembrar al govèrn espanhòl que sèm pas mai en 1974 e quye dempuèi tot aquel temps, es passada d'aiga jols ponts…

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article