Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautTolosan

Tolosa: una operacion policièra dins lo quartièr dels Isards

A Tolosa, ara, dison que i a un risc d’explosion de la criminalitat coma a Marselha. Lo servici regional de la polícia judiciària (SRPJ) organizèt dimècres passat una operacion policièra plan ampla dins lo quartièr dels Isards a Tolosa, segon çò qu’a raportat France Info. L’operacion, que comptèt amb l’ajuda de la seguretat departamentala del GIPN de Bordèu, se menèt après una seguida de reglaments de comptes debanats a la Ciutat Mondina.
 
Après escorcolhar qualques domicilis, se faguèt sèt interpelacions e gàrdias a vista. Aquel barri es classificat zòna de seguretat prioritària e es descrich coma un dels centres del trafec de dròga tolosan.
 
Un dels objectius èra de trobar los dos òmes en escotèr que tuèron a la Kalashnikov un jove de 24 ans en plena carrièra la setmana passada. La victima èra coneguda per la polícia per trafec d’estupefasents. La velha, un òme de 28 ans se faguèt tuar tanben a la Kalashnikov sul pargatge de son domicili per dos òmes.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ernest Guevara Jr. L'Avana
1.

Mens de repression, mai de prevencion ! Tot foncionament mafiós s'aplanta subre la misèria, subre la set de consumerisme publicitàriament entretenguda e aguisada, subre la frustracion e la set de dominacion ! Aquel domani de dereliccion civica (e etica) es consubstancialament ligada a un sistèmi inegalitari e dolent. Se garrirà pas jamai un sens se desfar desfinitiivament de l'autre…

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article