Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasNarbonés

Se concretiza lo programa del collòqui: “Occitània a l’ora de la reforma territoriala”

L’eveniment que se debanarà a Narbona dissabte que ven

pati de la Madalena
pati de la Madalena | Lise Alvarez
Se concretiza lo programa del collòqui sus la reforma territoriala qu’organiza País Nòstre a Narbona aqueste dissabte, 27 de setembre. Entitolat “Occitània a l’ora de la reforma territoriala”, s’analisarà la nòva division territoriala de l’estat francés que prepausa lo president Hollande.
 
L’eveniment començarà a 9h30 a l’ostal de la vila amb qualques expausats a carga de l’istorian Rémy Pech, lo geograf Georges Roques, lo cooperativista Jean-François Gleizes, lo cercaire Jean-Louis Escudier, lo president del Pargue Natural Narbonés Bernard Devic e l’escrivan Ives Roqueta.
 
A 14h30 l’eveniment se passarà a la cort de la Magdalena amb d’intervencions dels elegits de las regions de Miègjorn-Pirenèus e de Lengadòc-Rosselhon, seguidas d’un debat. I participaràn lo cònsol de Montpelhièr Philippe Saurel, lo primièr adjonch al cònsol de Tolosa Jean-Michel Latter, lo vicepresident de la region de Miègjorn-Pirenèus Gérard Onesta, l’eurodeputat Eric Andrieu, lo president del conselh general d’Aude André Viola, lo cònsol de Narbona Didier Mouly, e lo conselhièr regional Guilhèm Latrubesse. Moderaràn lo debat Joan-Francés Laffont e Joan-Pèire Laval. L’eveniment lo presentarà Jean-Marie Orrit, elegit de País Nòstre a la municipalitat narbonesa.
 
L’eveniment, qu’aurà una mesa al ponch occitana, cèrca d’èsser pluralista.
 
Per mai d’informacions sus aquel eveniment podètz sonar al telefòn lo +33 (0)6 72 55 04 36.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Cristian FORMENT AGEN
3.

#2- Normalament es pas l'"amira" del jòc". Se volèm far lo país per esgard de sa globalitat, caliá NECESSARIAMENT convidar de monde de la "globalitat."

  • 2
  • 0
Joan Marc
2.

#1 Es pas interdit d'organizar çò meteis a Pau o dins una autra cuitat de Gasconha.

  • 10
  • 0
BOURDON Pau
1.

"Occitània a l'òra de la reforma territoriau" o "Lengadòc a l'òra de la reforma territoriau" ?

  • 2
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article