Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

De bretons solidaris amb los catalans

Aqueste dimenge, de militants bretons s’amassèron sus la Plaça de la Resisténcia (Plasenn ar Rezistañs) a Kemper en Bretanha amb de drapèls catalans e bretons. Amb aquesta accion, volián mostrar lor solidaritat amb lo projècte nacional catalan a quauques jorns dau referendum sus l’independéncia.

En Bretanha es estada lançada la campanha Dibab (chausir). Aquesta campanha a per mira d’organizar de votacions localas sus la reünificacion de Bretanha (sus lo modèl catalan). La primèira votacion serà organizada a Saint-Viao (Sant-Widel-Skovrid), dins lo País de Retz en Léger Atlantic, lo 30 de novembre.




FB

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ricard Tarragona
2.

Els drets dels indígenes són aquells drets col·lectius que existeixen com a reconeixement a la condició específica dels pobles autòctons. Els mateixos inclouen no solament els drets humans més bàsics a la vida i integritat, sinó també els drets sobre el seu territori, a l'idioma, cultura, religió i altres elements que formen part de la seva identitat com a poble. El terme pot ser utilitzat com una expressió de reclam per organitzacions socials o ser part de lleis nacionals que estableixen la relació entre un govern i el dret d'autodeterminació dels pobles autòctons que viuen dins de les seves fronteres, o en dret internacional com una protecció contra accions *violatorias per part de governs o de grups amb interessos privats.

  • 0
  • 0
Pirolet
1.

La solidaritat entre los pòbles es pas amb la baioneta al cuol. Es l'enveja de s'ajudar per far lo mond un pauc melhor. Òsca, amics bretons!

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article