Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GuianaAgenésSèrras d'Agenés

La comuna d’Agen explica çò qu’es Occitània

Dins son sit web publica una rubrica completa del país del ponch de vista de l’istòria, la lenga e la cultura

La comuna d’Agen publica dins son sit web las explicacions sus Occitània del ponch de vista de l’istòria, la lenga e la cultura. Dins la seccion sus l’identitat agenesa, los responsables municipals del sit an mes en linha una rubrica d’informacion sul país nòstre en informant tanben sus la literatura, los mèdias, la musica, los jòcs, los espòrts e las fèstas.
 
“Occitània a pas jamai reüssit a se constituir coma estat independent sus la totalitat de son airal lingüistic”, çò ditz lo sit, qu’apond qu’“es estada absorbida pauc a cha pauc per França, dins un procès de conquèsta militara o per via d’aliganças a partir del sègle XII”.
 
Aqueles contenguts son estats redigits per Joan-Pèire Alari, persona de ressorsas a la comuna d’Agen per la lenga e la cultura occitanas, e collaborador de Jornalet.
 
 
 

www.agen.fr/occitanie

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

antalya apraquital
9.

#6 Aaah far tres jorns que fasetz pranguièra ! es espantós ! es una vergonha !

  • 1
  • 0
Dídac Palma
8.

#7 Vius a Palma? M'agradaria conèixer gent occitana que viu a Mallorca.

Com em puc posar en contacte amb tu?

Salut!

  • 1
  • 0
francesc palma de mallorca
7.

La union fa la força,com mai serem mai causas podrem; e la informacion es molt necessària per conèisser la veritat e prene la libetat.

  • 1
  • 0
antalya apraquital
6.

#5 Adematin m'esperavi qualques responsas...Positivas de segur.. e ben : brica !
La conclusion es : plan monde per criticar, plan monde per platussar, degun per far!

  • 1
  • 0
antalya apraquital
5.

#3 Segur d'aquèla presentacion s'en poria tirar un escapolon e ne far un "flyer" un format A4 plegat en tres. rectò verso.
Apèi sufis de fòtocopiar quora n'as mestièr de mai es aisit de destribuir grandas o pichonas quantitats e lo pretz de la fòtocopia es bon mercat.
Vòli ben prener en carga lo "flyer" mas non pas la revirada en occitan.. d'aqui que l'escrivi coma un pelharòt ( me desencusi al prep dels pelharòts enquèra que deu damorar cap pus.)

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article