Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’art dau zen dins lu biais d’anar n-en bici

I a un filmonet, postat i a gaire sus YouTube, que faguèt viste lu torn de las ròdas de las bicis. La vita d’un ciclista vilaud mòstra coma, tots los jorns, la bicicleta deu reclamar sa plaça a la veiturassa.
 
L’idèa es d’eimatjar las paurs que fan que las gents van pas mai per bicicleta, e la resulta ten quela dotzena de minutas. Res es balhat, que quò siguèsse ad una forcha classica o viradoira, una pita rua o betot sus los corredors servats a las bicis, es benlèu aquí que las boinas son passadas.
 
De segur lu filme es fach per far paur, mas maitot per far comprene aus decididors e a las decididoras que las infrastucturas mancan per poder rotlar n-en seguretat. Lu filmonet mòstra que quauquas vetz lu tipe pausa de las questions aus conductors, per pas grand chausa. Eu vai jurca a dire ad una “qu’es una brava bici que tu nos mòstras aquí”.
 
Apres aver dich que i a de las gents que fan ’tencion, aürosament, lu ciclista ’chaba per explicar que fau anar d’aicí a la tustada, la tustada d’una man sus la divessa de quatre ròdas e que finalament, “se pòde tustar, qu’es que vautres sètz tròp près”.
 
Lu filme es estach realizat a Roan, mas dins vòstras vilas, coma quò se passa?
 
 
 
 
Joan-Pèire Bertrand [Jan-Peire Bertrand]
 

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article