Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

Aran es una de las tres melhoras destinacions toristicas del Mond

La candidatura de Torisme Val d’Aran arribèt d’èsser una de las tres finalistas als World Legacy Awards de National Geographic

| Xavier E. Traité
La Val d’Aran es una de las tres melhoras destinacions toristicas del Mond, segon los World Legacy Awards (Prèmis de l’Eiretatge Mondial) que National Geographic liurèt ièr a Berlin, en Alemanha, dins l’encastre de la fièra toristica ITB.
 
Aqueles guierdons destacan las destinacions, organizacions e entrepresas que trabalhan dins la transformacion de l'indústria toristica en desvolopant lo torisme durable. Aran es arribat a la finala dins la seccion destination leadership (primautat dins las destinacions), que guierdona las melhoras practicas dins la proteccion de la natura e la cultura, e mai la destinacion que trabalha amb los vesitaires per los sensibilizar a la proteccion de l’environament. La Val d'Aran passèt una primièra seleccion de 150 candidats e una segonda d’entre 15, e es arribada a la finala en tot èsser una de las tres melhoras destinacions. Aruba a ganhat lo primièr luòc.
 
La candidatura d’Aran als World Legacy Awards èra presentada per Torisme Val d’Aran, un organisme public-privat entre lo Govèrn d’Aran e las entrepresas del país. An mostrat qu’ Aran es una destinacion toristica fòrça populara, d’ivèrn e dins las vacanças d’estiu, gràcias a son ric patrimòni cultural e natural, a la preservacion de la lenga occitana e las tradicions. Tanben an soslinhat que Torisme Val d’Aran encoratja los vesitaires a prene consciéncia de la conservacion de la biodiversitat e que trabalha amb los cercaires de la fauna per protegir las espècias indigènas, especialament amb un projècte de recuperacion de l’ors brun europèu e del pavés (aquel aucèl que tanben li dison pava-sac, pol d’abrana, faisan gavòt, “pavon” —localament en aranés paom—).

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article