Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

Mai de dos cents jornalistas de tot lo Mond son amassats en Aran

L’estacion d’esquí de Vaquèira-Beret aculhís lo 62n Rescontre Internacional del SCIJ

| Val d'Aran
Mai de dos cents jornalistas de 32 païses son amassats en Aran dempuèi dissabte passat e fins a dissabte que ven dins l’encastre del 62n Rescontre Internacional del SCIJ (Club d’Esquí Internacional dels Jornalistas). Aqueste eveniment se celèbra cada an dins un endrech desparièr e ongan o fan en la Val d’Aran en escasença del 50n anniversari de l’estacion d’esquí de Vaquèira-Beret. L’estacion qu’aculhís l’eveniment n’a fach un sit web qu’es tanben en occitan.
 
Los participants son pas forçadament d’especialistas en jornalisme esportiu, bòrd que i participan los qu’escrivon e los que fan de television, de ràdio o quin que siá tipe de mèdia, dins las tematicas socialas, culturalas, economicas o toristicas.
 
A la ceremònia d’inauguracion participèron las principalas autoritats del Govèrn d’Aran, que convidèron los participants a conéisser e far conéisser aquel petit país occitan.
 
Pendent tota la setmana, los jornalistas an una seguida d’actes programats que lor permet de combinar lo léser amb la descobèrta del país.
 
Cal soslinhar que la jornalista aranesa Anna Geli ganhèt las competicions del rescontre de fa dos ans en Lombardia de manièra absoluda, en tot véncer las femnas de totas las categorias e mai los òmes.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article