Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

An començat en Aran las amassadas dels organismes que tòcan la lenga

Lo Conselh General d’Aran e l’Institut d’Estudis Araneses (IEA-AALO) an recebut l’Acadèmia Occitana-Consistòri del Gai Saber (AOCGS) e lo Congrès Permanent de la Lenga Occitana (CPLO)

| Conselh Generau d'Aran
Lo Conselh General d’Aran a començat las amassadas d’interrelacion dels organismes que trabalhan per la lenga occitana, amb la tòca d’avalorar las possibilitats de trabalhar amassa. Dins aquel sens, lo cap de la cultura, lo patrimòni e la politica lingüistica d’Aran, Jèp de Montoya, e de representants de l’Institut d’Estudis Araneses-Acadèmia Aranesa de la Lenga Occitana (IEA-AALO) recebèron dimars passat una representacion de l’Acadèmia Occitana-Consistòri del Gai Saber (AOCGS). Tanben, dimècres recebèron una delegacion del Congrès Permanent de la Lenga Occitana (CPLO).
 
Los organismes se son descobèrts mutualament e an mes en comun lors tòcas, çò que los menarà a se téner en compte quand desvoloparàn lors competéncias.
 
Aquela seguida d’amassadas comencèt ja lo 25 de febrièr passat quand una delegacion de l’IEA-AALO s’amassèt a Tarba amb lo Comitat de la Lenga dels Nauts Pirenèus. Aquela institucion, creada per la direccion del departament dels Nauts Pirenèus, es un organisme de conselh e d’orientacion per la correccion, l’usatge e la promocion de la lenga occitana.
 



De legir: Domergue Sumien: Sus las acadèmias (I) e Sus las acadèmias (II)

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega". Igualada (PP.CC.)
3.

A Cat. també és parla amb Occità, demostra la germandat que tenim les dues nacions.
Que n'aprenguin, els païssos totalitaris que no respecten res.
Un dels meus reptes és apendre l'Occità.
Bé per l'Aran.

  • 3
  • 0
Joan Francés Blanc
2.

Coma ditz lo trobador : "chanton chascuns en lor latin"...

  • 3
  • 0
AMFÓS Tièri Rieutòrt de Randon
1.

Sariá ben curiós de conèisser en quina lenga se son debanats las discussions? Occitan (central, gascon aranès?), castilhan, catalan o francès?

  • 3
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article