Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Deyðir Varðar, lo videoclip enregistrat pendent l’eclipsi solar dins las Illas Feròe

Los tres membres de la banda Hamferð, que fa de doom metal, joguèron la cançon en dirècte en aprofechant lo fenomèn astronomic

Divendres passat se produguèt un eclipsi solar qu’en Occitània se vegèt parcialament. L’eclipsi foguèt total, e acompanhat d’un bèl temps, a las Illas Feròe, en l’Atlantic nòrd, ont un grop local de doom metal, nomenat Hamferð, aprofechèt l’escasença per enregistrar lo videoclip d’una cançon de son repertòri entitolada Deyðir Varðar.
 
Lo vidèo foguèt enregistrat en dirècte dins lo vilatge de Kvivik amb los tres membres de la banda metallica d’esquina al Solelh. Lo solelh i desapareis en se  fasent cobrir entièrament per la Luna puèi torna brilhar just a la fin de de la cançon.
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
1.

Per obténer l'efècte d'escuresina fonsa, an jogat subre l'obertura, en sos-expausant l'image. L'efècte visual es interessent, mas lo ligam sul Doom Metal o es encara mai. Aquó dit, una video de Doom Metal plan concebuda auriá degut s'arrestar al mièg del fenomèn astronomic…

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article