Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Primièrs rescontres universitaris d’occitan entre Tolosa e Lhèida

Comença un procès d’interaccion entre las seccions d’estudis occitans de las doas universitats, que ja an signat un acòrdi europèu dins aquel sens

| Occitan Universitat de Tolosa-Joan Jaurés
La setmana passada, d’estudiants del gra d’estudis catalans e occitans de l’Universitat de Lhèida faguèron un sojorn a l’Universitat Joan Jaurés de Tolosa per aprigondir lors coneissenças de lenga e literatura occitanas e per conéisser de près la realitat del país.
 
Los universitaris catalans aguèron l’escasença d’assistir a divèrsas sessions sus la lenga d’òc de l’universitat mondina, del temps que los estudiants de Tolosa seràn aculhits pels catalans dins una segonda partida d’aquel rescontre que se debanarà lo mes de mai que ven.
 
Segon çò que rapòrta lo blòg de la Cadièra d’Estudis Occitans a l’Universitat de Lhèida, aqueles rescontres dobrisson la pòrta a un procès d’interaccion entre las doas universitats, que ja an signat un acòrdi europèu dins aquel sens.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article