Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Bascoat: cinc grands rassemblaments per poder votar sus l’avenir del país

Aqueles acamps an clavat una campanha ont s’es cosut de teissuts per l’unitat del Bascoat e pel drech de poder votar sus l’independéncia

Après lo succès de la cadena umana d’arunan apelada Gure Esku Dago (Es en Nòstras Mans), an organizat una nòva campanha al Bascoat, nomenada Ehuntzen (Tescut) que culminèt ièr amb cinc grands rassemblaments.
 
Pendent qualques meses las gents an cosut de teissuts dins de vilas e vilatges coma simbòls del besonh de “cóser lo país”. Amb aqueles teissuts se creèt ièr cinc grandas urnas de tela dins de luòcs emblematics de quatre ciutats capitalas del país; e tanben a Baiona (Baish Ador): l’Estadi de San Mames a Bilbao, l’Estadi d’Anoeta a Sant Sebastian, las arenas de Pampalona, per carrièras a Vitòria e dins l’estadi de rugbi de Baiona. De desenats de milièrs de personas participèron a las mobilizacions.
 
La plataforma Gure Esku Dago trabalha dempuèi d’ans per portar lo drech de decidir al centre de la vida politica basca e foguèt ela qu’impulsèt la cadena umana que traversèt una granda partida del Bascoat fa qualques meses. Lo projècte Jostunak (Sartres) nasquèt amb la volontat de valorizar los ponches comuns dels partisans de l’independéncia e lo besonh de collaborar entre eles.




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article