Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La Comission Europèa prevei l’acòrdi amb Grècia

Juncker es fisançós per qu’aquesta setmana se pòsca signar un pache

Lo president de la Comission Europèa, Jean-Claude Juncker, es convencut que Grècia e las institucions arribaràn a un acòrdi aquesta setmana. Per el, l’Eurogrop, que se tornarà amassar uèi de ser, obtendrà de resultats per los presentar a la reünion dels caps d’estat e de govèrn de deman dijòus. En una conferéncia de premsa après la reünion extraordinària que se faguèt aquesta setmana a Brussèlas, Juncker diguèt que las nòvas mesuras presentadas per Grècia èran “un pas important”.
 
Per Juncker, las nòvas proposicions del govèrn grèc de Syriza e d’Anel, e mai s’arriban amb retard, son un pas important dins la “direccion que cercavan las institucions”. Grècia a prepausat d’enduresir lo sistèma de pensions, en aumentant las cotizacions dels retirats e en aumentant l’edat de la retirada fins als seissanta sèt ans, e a indicat tanben que poiriá aumentar la TVA.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
2.

M'en havia oblidat de la causa plus importanta: han de sortir de l'otan, només amb lo que estalvierien amb açò, ja tendrien diners per viure en l'estat del benestar per sempre, dignament sense matarse de trebalhar, del turisme, sa pesca, sa cultura, sa artesania, son industria,...podrien viure tota la poblacion colhonudament. Ser un país neutral e que las bases militaras se las volen que paguin, tant los ianqu com los russos,com los xins.

  • 0
  • 0
Francesc Palma de Mallorca
1.

Ara ja és trop tard per arribar a un acord, los bancs privats han raubat e fait lo que han volgut e han ofès a la nacion grega. Cal sortir de l'euro i formar part del mercat oriental de comerci de la federacion Russa e sos aliats.. Cal ser valents e far lo pas cap a la libertat. Qui t'ha fotut un pic ho tornarà a far, és pas possible seguir aital. Per Catalunya, Espanya, Portugal, Irlanda, Itàlia, e tants d'altres estats, tamben han de sortir de l'euro e tornar a las monedas nacionalas, se volen ser liures e pas uns esclaus en mans de las usura dels bancs europeus privats capitalistas.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article