Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Un libre de tres racòntes despariers dins un decòr de sau

Lo recuelh aguèt lo Prèmi de la Narracion en 2014 dins la Vau d’Aran

| psyberartist
Ven d’espelir lo libre novèu de Matieu Poitavin: Esperit de Sau. Tres atges, tres racòntes despariers dins un decòr de sau: aqueu d’Aigas Mòrtas. Dau sucre de l’enfança fins a la sau de la mòrt. Un estil viu, velòç, que son interès principau es de contar d’istòrias. Rire negre e lagremas de sau. Istòria d’un Pinòqui curiós, dei babis e de la grand que part a la mòrt amb son capèu.
 
Lo recuelh aguèt lo Prèmi de la Narracion en 2014 dins la Vau d’Aran. Lo libre polit es illustrat per Jaume Privat. Amb un prefaci de Na Danièla Julien. Es dins la colleccion meravilhosa deis edicions de l’Aucèu-Libre.
 

 
 
JP
 
 

fffff  fffff
  Lo sègle XXn es estat marcat pels grands noms de Robèrt Lafont, Bernat Manciet e Max Roqueta e nòstre tot jove sègle, tre ara, assegura la seguida. A costat d’escrivans ja confirmats, de joves voses se fan entendre. Demièg elas, aquelas de Matieu Poitavin. Aquelas tres novèlas pareisson de relevar del domeni fantastic gràcias a l’ambient creat per l’autor: un enfant que s’embarra dins sa cambra (...), d’estrangièrs de las mors bijarras e un capèl de feutre que se passeja tot sol.
 
 
D. Julien
 
     

 
 

POITAVIN, Mathieu, 2015, Esperit de Sau, edicions de l’Aucèu-Libre, illustracions de Jaume Privat
 
Se pòt comandar sul sit de l’Espaci Occitan dels Aups o sus Découvertes Occitanes

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article