Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La BBC rejonh la protèsta contra lo drech a l’oblit dins los cercadors

A començat de publicar sus un sit web totes los ligams que Google a agut d’escafar en seguida de la senténcia de l’Union Europèa d’arunan

| Panhard
La BBC a dobèrt un sit web ont se pòt veire los ligams dirèctes vèrs totas las nòvas que lo cercador Google a degut retirar en seguida de la senténcia de la Cort de la Justícia de l’Union Europèa sul drech a l’oblit de mai de 2014. Los jutges de Luxemborg decidiguèron que Google e los autres cercadors èran obligats d’escafar de lors resultats las informacions “insignificantas e tresanadas” dels ciutadans qu’o sollicitèsson exprèssament. Qualques mèdias, coma la BBC, s’i son opausats e an publicat los ligams de las nòvas que los cercadors an retirat en Euròpa.
 
Dins un article del blòg del capredactor de BBC Online, Neil McIntosh, se detalha las adreiças de totas las nòvas que son estadas retiradas dels cercadors en compliment de la senténcia del drech a l’oblit, classificadas per meses dempuèi julhet de 2014 fins ara. La ràdio e television britanica s’es engatjada a actualizar aquela lista cada mes.
 
Amb la publicacion de la lista, la BBC aspira tanben a “establir un referent” pels autres mèdias europèus.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article