Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Catalonha: Guardiola barrarà la candidatura independentista

L’entraïnaire del Bayern de Munic serà pas deputat mas farà aquel gèst simbolic de sosten

Lo celèbre entraïnaire de fotbòl catalan Josep Guardiola a anonciat que barrarà la lista unitària independentista prevista per las eleccions catalanas del 27 de setembre que ven. Segon çò que rapòrta El País, Guardiola a pas cap d’intencion d’èsser deputat mas crei que lo luòc simbolic es la melhora manièra de sosténer lo procès d’independéncia.
 
Guardiola se tròba actualament en China amb son esquipa, lo Bayern de Munic. Es, totun, un simbòl internacional del Barça, de Catalonha e ara de l’independentisme catalan. De fach, Guardiola aviá ja manifestat son independentisme qualques còps abans, en collaborant amb d’actes de l’Assemblada Nacionala Catalana (ANC), e confirmèt qu’es partisan de l’independéncia sus Catalonha Ràdio.


En occitan
 
Aquela candidatura electoralase presentèt ièr de ser a Barcelona e amassa los principals partits independentistas amb de gents de la societat civila. Sa tòca es que l’eleccion autonomica del 27 de setembre venga un plebiscit independentista. La candidatura se nomena "Junts pel sí" (Amassa per l'òc) e dins lo discors de presentacion, lo cap de la lista Raül Romeva parlèt tanben en occitan pel pòble aranés (minuta 10:25 del vidèo que seguís). “Ara gent que conformam aguest acòrd mos unís era volontat de bastir un país mès just e mès coësionat entà toti”, çò diguèt.
 
La CUP serà pas dins la lista pr’amor que revendicava una lista sens politicians.





Romeva: 'Proclamarem la  independència...per vilawebtv

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article