Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaVencenc

Valàuria: lo rei saudita se poirà installar un ascensor privat sus la plaja

E mai se lo cònsol capitèt a arrestar los trabalhs de privatizacion, l’estat francés o li permet

| Ensemble pour Vallauris Golfe Juan
Contunha la polemica a Valàuria (Vencenc) ont la familha reiala saudita demandèt la privatizacion de la plaja de la Mirandòla. Ara lo rei saudita a reclamat la construccion d’un ascensor per accedir dirèctament a la plaja d'en cò sieu, e o poirà far, çò rapòrta Nice Matin.
 
Lo cònsol de Valàuria refusa aquel projècte, coma tanben capitèt —amb l’ajuda del prefècte— de far arrestar los trabalhs sauditas per clausurar l’endrech; lo cònsol afirmava que cap d’autorizacion èra pas estada depausada a la comuna. Ça que la, los servicis de l’estat francés, eles, donèron dimars lor acòrdi en tot permetre al rei saudita de far çò que desira.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
3.

L'estat francés... E lo Dassault lor vendrà mai d'avions encara? Mainatjar lo Dassault, mainatjar lo rei del petròli: de qué cal pas far per conténer lo famôs deute!

  • 2
  • 0
dever de memòria
2.

Valàuria...
A. Una terra de memòria trista per l'occitanisme e per lo futur de la lenga.
Una calandreta bailejada per l'ancian cònsol Miqueu Ribeiro foguèt escobada e escafada dau mitan. De monde manigancèt aquela barradura. E l'estat a pas contradich cu que sigue.

  • 4
  • 0
Terric Lausa Quilhan
1.

Contra la decision del govèrn democratic local, cò es la municipalitat de Valàuria, l'estat francés dispausa, a sa sola volontat, d'una partida de nòstra tèrra.

Lo rei saodita es pas de blamar: demanda. Qué li impòrta de demandar? Es dins don ròtle de creire que la moneda o pòt tot crompar.

Per contra a blamar es l'estat francés que, amb aqueste afar anecdotic, fa una nòva demostracion del sieu comportament d'estat colonial en Occitània.

  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article