Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L'Universitat de Perpinhan anóncia los estudis de catalan “per se preparar a l'independéncia del sud”

“Catalonha Nòrd, mas tanben França e Euròpa en general, auràn de besonh cada jorn mai d’especialistas en lenga, societat e identitat de Catalonha e dels Païses Catalans”

| IFCT
L'Universitat de Perpinhan es a difondre sos estudis per la sason que ven, e la publicitat que fa de sos corses de catalan manda un regard cap a l’independéncia de Catalonha Sud. “Estudiar catalan a l’Universitat de Perpinhan per preparar l’independéncia del sud”, çò ditz la publicitat de l’Institut francocatalan transfrontalièr (IFCT).
 
L’IFCT assegura dins sa comunicacion que l’independéncia de Catalonha pòt arribar dins qualques meses e per tant prepausa de “contenguts adaptats als besonhs de totes los que, dins lors vidas personalas o professionalas, auràn de ligams amb los catalans del sud, o pels catalans del sud qu’auràn de ligams amb lo nòrd e amb tot l’estat francés”. “Amb l’acceleracion del movement sobeiranista en Catalonha Sud (las eleccions plebiscitàrias se son convocadas), Catalonha Nòrd, mas tanben França e Euròpa en general, auràn de besonh cada jorn mai d’especialistas de la realitat catalana, auràn de besonh d’estudiants que dispausen d’una formacion superiora en lenga,  societat e identitat de Catalonha e dels Païses Catalans”, çò apond.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

E ben! Devon començar per far una formacion als jornalistas de "l'Indépendant" -"Quatre francs et rien dedans" que disiam-, de France 3 e de France Bleu Roussillon. Parli pas del Miègjorn "Liure" qu'es un cas desesperat.

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article