Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBigòrraPaís de Tarba

Vox Bigerri: dètz vidèos per festejar lo desen anniversari

Lo nòu disc del còr bigordan de polifonias, entitolat Ligams, pareisserà en octòbre que ven

| Vox Bigerri
Per festejar son desen anniversari, Vox Bigerri prepausa dètz vidèos en esperant la sortida del disc venent, Ligams, qu’apareisserà en octòbre d’ongan. Cada diluns poiretz trobar un vidèo nòu sul sit de Le Fil.
 
Lo primièr vidèo que prepausa lo còr bigordan de polifonias es lo de la cançon A l’entorn de la taula, es una cançon de nòu compausada per Vox Bigerri e interpretada dins diferents endreches de la vila de Tarba. Lo clip foguèt rodat en junh e julhet passats.

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
2.

Çò qu'es pas normal, es que n'i aja que non comprenon la cançon. Mas es verat que totes los clips video en anglés non son jamai jos-titolats. PEr quant a pensar qu'en païses que non s'i parla anglés, aquò siá "normal"…

Òsca Pascau Caumont e sos Gascons cantaires !

  • 1
  • 0
Guilhèm Thomàs Tolosa
1.

Fòrt plan ! La realizacion de la vidèo es plan facha ! Ieu n'en vòli mai !

Ailàs, la vidèo es traduzida e sostitulada, e doncas pèrd de son interés ... Per una cançon que canta l'acampament frairal "a l'entorn de la taula", los sostitols arriban per nos senhalar dos grops plan desseparats "Los que comprenon" e "los que comprenon pas". Vesètz çò que vòli dire ? Los que vivon la cançon, e los que la legisson (e que los empacha fin finala de la viure amb los autres).


Alara qu'es pas la nòrma !

Dins los clips de Piget Prod per de cançons occitanas i a quitament pas de sostítols.

Dins los clips en general òm sostítola pas las cançons.







  • 2
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article