Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi XIII: darrièra a Brutus e primièra en campionat

Campanha d’abonament de l’ASCarcassona
Campanha d’abonament de l’ASCarcassona | Astreizix
La dimenjada qu’arriba veirà la darrièra aparicion dels Dracs catalans a Brutus per la sason e a l’encòp la primièra jornada dels campionats d’Elèit 1 e d’Elèit 2.
 
 
Londres: coma totjorn...
 
A Londres, sus l’estadi ont nasquèt lo fenomèn del salvatjum-hooliganisme, lo sòrt dels Dracs fàcia a Wigan foguèt costumièr, une rèiregost de “ja vist”: una ora de jòc egal, mas a la fin una novèla desfaita: 42-16.
 
Los catalans daissan ça que la Hull FC, batut per Warrington 46-16, a la darnièra plaça del Super 8.
 
En cap de classament, St. Helens se torna faire la santat en ganhant cò de Leeds 32-18 mentre qu’Huddersfield aluènha Castleford de la qualificacion per las mièjas finalas: 40-26.
 
Dissabte, a 6 oras del vèspre, los Dracs recebràn lo cap de fila: Leeds. Que fagan un darrièr còp plaser al public sang e aur, en particular totes aqueles que se’n van cap a d’autres cèls angleses o australians!
 
 
Temps de represa
 
En dobertura, a 3h del vèspre , los Dragonets de la resèrva recebràn lo novèl vengut de retorn en Elèit 1: Albi.
 
Dissabte tanben, Avinhon serà la destinacion de Limós, mentre que Vilanuèva exempta del primièr torn festejarà sos 80 ans del club amb la recepcion de l’esquipa de Belgica.
 
Dimenge, Carcassona recebrà los catalans de Palau del Vidre, bailejats per lor entraïnaire de l’an passat Laurenç Garnièr. Lesinhan recebrà al Molin la resèrva de Tolosa: los Broncos.
 
 
Pelhòfas en Austràlia
 
En Austràlia, la primièra fasa es acabada e se passa a las pelhòfas amb sas partidas eliminatòrias.
 
Dins lo grop del naut, ont los venceires anaràn en mièja finala e los vencuts en barratge, i a d’oposicions entre los primièrs: los Polets de Sydney (que venon de batre 30-0 los Lapinons) e la Tempèsta de Melbourne d’un caire; e, d’autre caire, los Cavals-Fòls de Brisbane e los Vaquièrs del nòrd de Queensland.
 
Dins lo grop del bas, ont los ganhants anaràn en barratge e los perdents n’auràn acabat amb la sason, los Dògols de Canterbury recebràn los Dracs de Sant Jòrdi e las Làmias de Cronulla recebràn los campions Lapinons que son en dificultat en aquesta fin de sason.
 
Es amb plaser que seguirem qualques unas d’aquelas partidas sus Be In Sport!
 
 
 
 
Alan Roch

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article