Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Sostens a la manifestacion “Anem Òc per la Lenga Occitana”

Coordenada per l’Institut d’Estudis Occitans e per Calandreta, son vint e tres las associacions que sostenon, dont la còla de Jornalet

| Cecila Hautefeuille
A sièis setmanas de la cinquena manifestacion “Anem Òc, per la lenga occitana”, que se debanarà lo dissabte 24 d’octòbre que ven a Montpelhièr, es encara possible per las associacions de portar sosten a la revendicacion.
 
Coordenada per l’Institut d’Estudis Occitans e per Calandreta, son vint e tres las associacions que la sostenon, dont la còla de Jornalet. Per portar sosten cal escriure un e-mail a contact@... en tot precisar lo nom de l’associacion, la qualitat de la persona que manda son acòrdi e lo logotipe.
 
 
Sosten financièr
 
Gràcias a una operacion de finançament participatiu, l’organizacion a amassat mai de 8000 èuros per menar a tèrme l’eveniment. Acabada la campanha, se pòt contunhar de sostenir en crompant los veires de plastic reciclable a l’IEO de Tolosa (e-mail).
 
 
Revendicacion dempuèi 2005
 
La coordinacion formada per l’Institut d’Estudis Occitans (IEO) e per Calandreta crida a manifestar “davant lei fenomèns de regression e lo perilh de mai en mai gròs que menaça la lenga” en tot demandar que la mobilizacion siá granda.
 
“Despuei la primiera manifestacion en 2005, s’es pas cessat d’alertar lei poders publics de l’urgéncia de metre en plaça una politica lingüistica publica, coerenta e volontarista per la transmission e lo desvolopament de l’occitan e de la necessitat d’una lei qu’oficialize sa reconoissença e li garentisca un estatut juridic legau propici a son espandiment”, çò ditz la Coordinacion. “Lei manifestacions de Carcassona (2005 e 2009), Besièrs (2007), e enfin la darriera de 2012 qu’acampèt 30 000 personas a Tolosa, an ben mostrat l’existéncia d’una vertadiera demanda sociala per la preséncia de l’occitan dins la vida publica”.
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Dídac Palma
2.

Francesc, posa't en contacte amb Jornalet per correu electrònic, i et posaran en contacte amb nosaltres. Som un grup de gent de Mallorca que anirem a la manifestació de Montpeller amb pancarta pròpia.

Salut!

  • 0
  • 0
Francesc Palma de Mallorca
1.

Cal anar-hi e faire tot lo possible per crear ambient e cultura occitana, la polida plaça de la Comèdia quedarà plena de nostras banderas, lo mes d'octobre serà un bon temps per l'occitanisme e catalanisme amassa. E portar porrons e gots de vins plens de totas las terras Oc, e manjars típics dels diverses païses occitans per compartir amb tots los fraires que hi aniran o que veiran als manifestants passar, que cal estar animats e amb força per cridar las veritats e declarar al mond las injusticias d'aquel estat racista amb nostras lengas e culturas ,las penas que duim dins nostres cors,e dançar e ser feliços a la gran festal.

  • 5
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article